Реномираниот Универзитет „Стенфорд“ неодамна ја објави најновата листа на најдобри научници на сите времиња, како и листа за најцитирани научници од целиот свет.

Повеќе...

Наставно научниот совет на Факултетот за медицински науки ги утврди критериумите за упис на студенти на студиската програма по Општа медицина за 2022/23 година.

Повеќе...
Петок 18 февруари 2022 година, 19:00 часот | Europe House

Линк за следење на настанот: https://us02web.zoom.us/j/85440691308

Повеќе информации...

Погледнете ги можностите за студирање фармација на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип и дознајте зошто УГД треба да биде вашиот прв избор, кои се предностите од студирањето на УГД и зошто фармацијата е значајна и исплатлива професија во 21 век. 

Повеќе...

Почитувани,

Чест ни е да ве поканиме на уште едно од низата предавања, кое е реализирано од Студентски организирана медицинска асоцијација – СОМА, предводена од студентите на Факултет за медицински науки при Универзитет ,,Гоце Делчев” - Штип.

Повеќе...

По покана на д-р Томас Каспари, директор на докторските студии за медицински науки (PhD) на Приватниот медицински универзитет „Парацелзиус“, Салзбург, Австрија, проф. д-р Ленче Милошева, редовен професор на Факултетот за медицински науки, одржа научно предавање на овој универзитет на тема „Менталното здравје во период на ковид-19 пандемијата“.

Повеќе...

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика