Почитувани,

Ги известуваме сите специјализанти кои не го положија БЛС испитот и оние кои од оправдани причини не биле присутни дека може истиот да го преполагаат на  16 април 2024 г. (вторник), со почеток во 11 часот,  во просториите на свечениот амфитеатар при Деканатот на Медицинскиот факултет во Скопје.

Повеќе...

Почитувани,

Се известуваат специјализантите кои се пред специјалистички испит, а не го слушале модулот БЛС, да присуствуваат на обуката на 21.2.2024 (среда) или на 22.2.2024 год. (четврток), од 10 часот, во просториите на Медицински симулациски центар.

За модулите АЛС, АТЛС и ПЛС да достават барање до Медицински факултет во Скопје и Факултетот за медицински науки во Штип најдоцна до 29.2.2024 година.

Дополнително ќе бидат објавени термините и распоредите.

Повеќе...

Технички секретар

Билјана Герасимова Митевска
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика