Студентите од насоката Дентална медицина на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип ја продолжија традицијата на успешна организација на Симпозиум по дентална медицина.

Овој симпозиум го имаше своето осмо издание со учество на врвни имиња од областа на денталната медицина од државата и пошироко.

- Во организација на ФМН и оваа година по осми пат го организираме Симпозиумот за дентална медицина со наслов „Мултидисциплинарен пристап во стоматолошката практика“, каде што имаме поканети предавачи од странство, како и од нашиот факултет. Секоја година учествуваме во едукација на стоматолози од Македонија. Настанот е акредитиран од стручната комисија при Стоматолошката комора со осум бода за пасивно учество и 12 за предавачите. Задоволни сме од присуството на колегите стоматолози, исто така имаме доста присутни наши студенти и мислам дека на крај на овој ден, по сите презентации и предавања, секој што ќе замине одовде ќе има некоја корист, искуство, споени науката со праксата преку она што ќе го пренесат нашите предавачи – изјави проф. д-р Киро Папакоча од Катедрата за дентална медицина на ФМН.

Симпозиумот е важен за студентите и не само што тие активно се вклучени во неговата организација, туку учествуваат и на други конгреси, летни школи, на кои треба да презентираат, да направат некое истражување или пак да учествуваат на некои работилници и ова е драгоцено искуство за нив.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика