Студентот Коста Замановски од Факултетот за медицински науки при УГД ја доби наградата за најдобра постер-презентација во сесијата за неврорехабилитација на четвртиот национален конгрес во Бугарија.

Станува збор за национален конгрес организиран од Бугарската асоцијација по невросонологија и мозочна хемодинамика што се одржа истовремено со сателитниот симпозиум на тема „Иновации во медицината“. Наградата ја додели академик проф. д-р Екатерина Титјанова од Бугарија.

На настанот учествуваа преку 160 истакнати делегати, а на симпозиумот учествуваа професори и студенти од целиот Балкан.

Конгресот придружен од сателитниот симпозиум на тема „Иновации во медицината” е посветен на модерното лекување на дијабетот и дијагностиката на глиобластомата, како и на најновите и современи консензусни правила за однесување при акутен исхемичен мозочен удар. Во рамките на конгресот се организирани 4 постерни сесии со учество на 32 млади научници и студенти од многубројни медицински факултети.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика