Студенти и професори од Факултетот за медицински науки на УГД и годинава ја продолжија традицијата на стручна посета на Државниот Медицински Универзитет во Самара, Русија.

Посетата, која беше реализирана во периодот од 15 до 30 јули е само уште една потврда на успешната реализација и примена на договорот за соработка кој УГД и Државниот Медицински Универзитет од Самара, Русија го потпишаа уште во 2008 година. Во состав на делегацијата на УГД оваа година беа 11 студенти и 4 претставници на наставниот кадар на Факултетот за медицински науки, кои се запознаа со структурата на Клиниките на рускиот универзитет, а присуствуваа и на повеќе интервенции и обуки. Студентите беа сместени во студентски дом, а покрај стручниот дел од посетата, од страна нa домакините беа организирани и посети на историски објекти и знаменитости на Самара.

Вообичаено, Државниот Универзитет од самара возвраќа со посета на свои студенти на УГД, а тие се очекува да бидат во Штип во периодот од 13 до 29 август.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика