Шеста година по ред, студентите од ФМН при УГД имаат шанса за краткотрајни бесплатни курсеви по традиционална кинеска медицина (ТЦМ) во Кина, благодарение на проф. д-р Зху Јихе, Управата на ФМН, ректорот на УГД - Штип,  Владата на НР Кина и Амбасадата на НР Кина во Македонија.

Оваа година студентите имаат шанса да одат во две групи.

Првиот курс се одвива од 18 април до 12 јуни 2018 г., а селектираните студенти веќе престојуваат во НР Кина.

Вториот курс ќе се одвива од 24 мај до 22 јуни 2018 г. и ќе можат да бидат селектирани 10 студенти од Македонија, најголем дел од ФМН при УГД - Штип.

Пријавувањето се врши на е-адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. до 1 мај 2018 г., а интервјуто ќе се одвива во Центарот за традиционална кинеска медицина во текстилното училиште на 3 мај 2018 г. (четврток) во 10 часот. (10-те студенти кои веќе беа на интервју ќе бидат известени кои од нив се влезени во потесен круг на кандидати).

Повеќе детали на следниот линк

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика