Почитувани колеги,

Имаме голема чест и задоволство да Ве поканиме на првиот Конгрес на студенти по општа медицина при ФМН – УГД.

Овој настан претставува можност за амбициозни студенти и млади лекари да ја демонстрираат својата работа преку усни и постер презентации од полето на претклинички и клинички предмети, практична работа во работилници и присуство на предавања од реномирани професори. Конгресот ќе биде одлична можност за проширување на теоретските и практични знаења, стекнување на нови колегијални пријателства, а истиот ќе се одржи на 9 и 10 мај 2018 година во Мултимедијалниот центар – Штип (Економски факултет). Инспирирани и полни со ентузијазам, Ве покануваме на соработка. Учеството на конгресот ќе биде слободно за сите студенти на медицина и млади лекари од земјава и околните држави.

Сите заинтересирани студенти може да се пријават на следниов линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAHRh1MuyNettVjQjiLMQ1lguxe3pEP1uS3AT4ReFV-4mMOg/viewform

Правилникот за пишување на апстракт може да го погледнете тука.

Правилникот за изработка на усна и постер презентација може да го погледнете тука.

За повеќе информации на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Апстрактите испратете ги на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Следете нѐ на социјалните мрежи: @skom.ugd

Со почит,

Организациски одбор на студенти по општа медицина при УГД – Штип

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика