Како дел од одбележување на неделата на борбата против глаукомот, Факултетот за медицински науки изврши бесплатни офталмолошки прегледи за сите студенти и вработени на УГД.

  • Денес се прегледаа преку 150 студенти и вработени. Задоволни сме од бројот на студенти кои дојдоа денес. За нас е исклучително важно што студентите заедно со нас професорите ја користат оваа исклучително современа опрема што ја ставаме во функција на граѓаните - изјави д-р Страхил Газепов.

Заедно со професорите, диоптрија и очен притисок мереа и студентите на Факултетот за медицински науки.

  • Денес и ние се вклучивме во прегледите со цел да ги направиме овие превентивни прегледи кои се од големо значење за рано откривање на глаукомот - изјави Тања Андонова, студентка на ФМН.

Од Факултетот за медицински науки изјавија дека сѐ почесто ќе се одржуваат вакви настани кои ќе ја ставаат во функција опремата на факултетот, која е една од најсовремените.

 

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика