Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип на 28 и 29 март ќе биде локацијата каде што ќе се одржи Првиот интернационален конгрес на студентите по дентална медицина, насловен како „Analog vs. Digital in dental medicine“.

Повеќе од двесте гости од пет универзитети од нашата држава и од странство ќе имаат можност да учествуваат на овој настан организиран од страна на студентите по дентална медицина и на студентите на студиската програма Стручен забен техничар - протетичар, под покровителство на ректорот на Универзитетот и деканот на Факултетот за медицински науки на Универзитетот „Гоце Делчев“.

Своето активно или пасивно учество го најавија студенти и професори од нашиот универзитет, од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Ниш (Република Србија), Стоматолошкиот факултет при Европскиот универзитет во Скопје, Факултетот за медицински науки при Државниот универзитет во Тетово и Стоматолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Интересните предавања од страна на еминентни професори и асистенти, усните и постер-презентациите изработени од страна на студените, како и бројните работилници кои имаат за цел да ги подобрат практичните знаења на студентите ќе побудат интерес не само кај студентите на студиите по дентална медицина и стручен забен техничар - протетичар, туку и кај студентите на останатите студиски програми, како и на специјализантите и докторандите на Факултетот за медицински науки.

AGENDA AND ABSTRACT BOOK (.PDF)

 

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика