Претставници од „Алкалоид“ АД вчера врачија Благодарница за плодната соработка на Факултетот за медицински науки. Соработката на ФМН е преку студиската програма Фармација. Студентите од оваа студиска програма имаат практична настава во компанијата „Алкалоид“.

Благодарницата од „Алкалоид“ ја врачија Тане Мургоски и Ана Атанасова, а ја прими деканката на ФМН, проф. д-р Милка Здравковска.

Студиската програма Фармација, во рамките на ФМН, има долгогодишна соработка со многу компании меѓу кои и „Алкалоид“ - Скопје, најчесто преку Програмата за практикантство која функционира во двете институции.

Програмата за практикантство им овозможи вработување на дипломирани студенти од студиската програма Фармација во рамките на ФМН, а плановите се соработката да се прошири и во други насоки.

 

Технички секретар

Билјана Герасимова Митевска
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика