Семинар на тема „Менталното здравје и благосостојбата на младите како цел на одржлив развој: Придонес на когнитивно-бихејвиоралната терапија (КБТ) и невронауките“ ќе се одржи во петок, 20 октомври 2023 г. Семинарот ќе се одржи во свечената сала на Кампус 2 на УГД, со почеток во 10 часот.

Семинарот го организираат проф. д-р Ленче Милошева, редовен професор на Факултет за медицински науки и член на Македонската американска алумни асоцијација, во соработка со СОМА, МААА и Факултетското студентско собрание.

Настанот е наменет за студенти, специјализанти и докторанди на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, како активност од добиениот грант на проф. д-р Ленче Милошева, член на МААА: „The Youth Mental Health Project: Understanding & Supporting Youth Mental Health through the lens of CBT (Cognitive-behavioral therapy) and Neuroscience)“, поддржан од Aмериканската амбасада во Скопје и во рамки на поголем проект на МААА насловен „Alumni  encouraging community services and extracurricular activities“.

Цел на настанот е поттикнување на волонтерски научни и апликативни активности на студентите, докторандите и специјализантите и подигнување на свесноста за менталното здравје и борба против стигмата.

Настанот е сертифициран.

Пријавување на следниот линк : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5Imw-LGV3vANDVczMsFLzW75BAymctC_cvrd421Bt2bpaGg/viewform?usp=sf_link

 

 

Технички секретар

Билјана Герасимова Митевска
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика