Одделот за фармација при Факултетот за медицински науки на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип на 23 септември годинава го организира Првиот симпозиум со меѓународно учество од областа на фармацијата.


Темата на овогодишниот симпозиум е „Фармацевтска грижа: актуелности, можности и предизвици“.
На симпозиумот ќе учествуваат предавачи од странство, како и од другите факултети/студиски програми по фармација во нашата земја и предавачи од Одделот за фармација на Факултетот за медицински науки при УГД. На настанот комерцијално ќе бидат претставени и повеќе фармацевтски компании. Симпозиумот е акредитиран од Фармацевтската комора на РСМ.

Информациите за регистрација и учество ќе бидат објавени наскоро.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика