Одделот за фармација на Факултетот за медицински науки континуирано соработува со фармацевтските компании во насока на обезбедување на професионална пракса и професионална ориентација на студентите од сите циклуси на студии на оваа студиска програма.


Студентите од петта година интегрирани студии на Фармација на Факултетот за медицински науки ја посетија најголемата фармацевтска компанија во нашата земја – „Алкалоид“ АД. Во рамки на посетата, студентите имаа можност да се запознаат со сите сегменти на индустриско производство на лекови, почнувајќи од развојот на нови лекови, развојот на аналитички методи, производството на лекови, контролата на квалитет на истите, но и обезбедувањето на квалитет во фармацевтската индустрија.
На студентите им беше презентирана и Програмата за млади таленти на „Алкалоид“ АД, заедно со можностите за нивно вклучување во истата.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: Факултет за медицински науки - Клиничка болница Штип
Ул. Љубен Иванов бр. 25
2000 Штип

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика