Студентите и професорите од студиската програма Дентална медицина на Факултетот за медицински науки при УГД го организираа шестиот Симпозиум со меѓународно учество на тема „Неправилности, грешки и пропусти и нивно санирање при стоматолошките интервенции“.

На свеченото отворање на симпозиумот се обрати деканот на ФМН, проф. д-р Рубин Гулабоски, а презентации одржаа петмина стручњаци од областа на стоматологијата. Проф. д-р Нориа Бербу говореше за „Менаџирање на грешките и компликациите при коскена аугментација“, проф. д-р Александар Митиќ од Србија за „Реконструкција на ендодонтски третирани заби“, а неговиот сонародник проф. д-р Саша Станковиќ за „Грешки во изработка на керамички протетски надоместоци и како да ги избегнеме“. Меѓу предавачите беа и проф. д-р Бистра Ангеловска, професор на ФМН, со темата „Метериовигиланца – следење на несакани дејства на медицинските средства“, како и проф. д-р Лидија Поповска за „Постоперативна сензитивност“.

Технички секретар

Билјана Герасимова
Тел: +389 32 550 400
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Лилјана Мираковска
Тел: +389 32 550 432
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Студентски прашања

Анка Јорданова
032/550-868
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Медицински сестри/техничари, Забен техничар - протетичар, Акушерки

Мери Манева
032/550-070
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Општа медицина

 

Студентски прашања

Стојанче Стојанов
032/550-078
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми:
Фармација, Дентална медицина

Васка Здравкова
032/550-408
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
референт за студиски програми
Физиотерапевт, Медицински лаборанти, Оптометрија и очна оптика